Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2010 18:34 - КОЙ НАПИСА „ АНТИКРИЗИСНИТЕ „ МЕРКИ НА СИНДИКАТИТЕ И БИЗНЕСА?
Автор: pioner Категория: Политика   
Прочетен: 2231 Коментари: 2 Гласове:
1



 КОЙ  НАПИСА „ АНТИКРИЗИСНИТЕ „ МЕРКИ НА СИНДИКАТИТЕ И БИЗНЕСА?

 

 Тайно подозирам, че /опазил Бог/ не са българския бизнес или родните синдикати..

Не знам чии интереси подкрепят защитниците на работническата класа и бизнеса в България, но в следствие на техните мерки „убеждението” им, че икономическата криза  се задълбочавала и се растяло социалното напрежение,  ще се потвърди. Само че не веднага, защото в краткосрочен сценарий (2 – 7 години) техните мерки ще ни извадят от кризата. Разбира се, когато се усети пагубния  ефект от пъкления план на (КНСБ, БСК, БТПП, КТ”Подкрепа” и сие.....) предложилите го ще имат по някой милиард повече и ще се пекат на някой екзотичен гръцки остров /понеже именно хора като тях докараха южната ни съседка  до  състояние да ги разпродава...../

Но, нека да анализираме част от мерките, предлагани от елита на българския бизнес и синдикалните организации, които се грижат  да стабилизират икономиката и да доведат до просперитет и благоденствие нашия многострадален народ..

I.

1.1. Още първата мярка направо ни взема .....мярката.

Емитиране на вътешен и външен дълг. Е, ако Вие ще обслужвате кредитите няма проблем ,обаче с страната ни / ако не сте чули/ има 1.55 милиарда ДЦК (държавен вътрешен дълг) по данни на БНБ към 31.01.2010, и около 3.8 милиарда външен дълг. Тук, разбира се, въобще не се споменава  прословутата междуфирмена задлъжнялост, която е повече от 150 % от БВП, след като банките спряха кредитирането на фирмите и държавата спря плащанията по проекти, ДДС и оперативни програми.

Тук е моментът да отбележим, че близо 50 % от външния ни дълг трябва да се изплати/обслужи/ в рамките на 1 до 5 години. Пак по данни на БНБ, до 2007 г той е намалявал с изключително стабилни темпове, след което стартира рязко генериране на нов дълг към европейските институции ЕБВР и ЕИБ с цел реализиране на „инфраструктурни проекти” и „подобряване условията на живот”. Ха-ха-ха....

Що се отнася до вътрешния дълг подобна мярка бих я сравнил с национално предателство- още повече, когато е обвързан с външен такъв. Следствието тук ще бъде намаляване  кредитния рейтинг на България => намаляване  цената на ДЦК => изкупуване на ДЦК на ниска цена => продаване на ДЦК при вдигане на кредитния рейтинг или на цената => сриване на цената..

 

1.2. Каквато и да е било продажба на емисии по Протокола от Киото ще доведе до  ТОТАЛНО унищожаване на промишлеността в България (намаляването на производството ще доведе до логично свиване на реалния БВП), тъй като само енергийните и отоплителните мощности ще заемат 80 % от разрешените емисии CO2, а останалите ще се допълнят от остарелия  и неефективен автопарк (коли, които цяла Европа изсипва „ на кило” в страните от Третия свят- като България).

Всеки , който желае  да започне някакъв вид бизнес,  ще трябва да започне  производство,  ще трябва да плаща данък CO2 , който ще оскъпи продукцията му и ще я направи непродаваема (неконкурентноспособна) на световните пазари.

Дори след време да се появи такова чудо (извънземно) като държавата да иска да подкрепи местното производство, тя ще трябва да плаща „като поп” глоби и санкции на ЕС.

 

1.3. Продажбата на миноритарните дялове в държавните предприятия ще доведе до изкупуване на изключително ниски цени акциите на ключови за държавата предприятия и производства, и до невъзможност за реализиране на  контрол (чрез собственост) от страна на държавата. И днес сме свидетели на своеволията на големите „приватизатори” в следствие корумпираните служители на държавата, назначени в управителните съвети на отделните органи  и липсата на  следприватизационен контрол. Най – фрапиращ пример за беззаконие и корупция е  мастодонтът „Кремиковци”.

 

1.4. „Сребърния Фонд” – пипането му сега само ще разклати доверието във финансовата стабилност на страната. И имайки предвид, че финансовата криза дойде в => неправилно пресметнати рискови инструменти от страна на банковия сектор, аз не знам нискорискови български инвестиции освен ДЦК. Е, принципно не съм против да се изкупи част от държавният ни дълг с остатъка от парите в „Сребърния Фонд”, но авторите на този труд едва ли са имали точно това  предвид.

 

1.5 Това безумие ще струва на държавата страшно много финикийсски знаци, а и няма смисъл тя да  плаща сама на себе си като краен потребител на една услуга ДДС- това първо. Второ и трето- ще трябва да се промени целият счетоводен софтуер и да се обучат държавните служители да работят с него, а това са хора с закостеняло мислене, повечето от които никога не са чували за ДДС (видно, е че някой иска да се добере до обществена поръчка за изготвяне на нов софтуер за институциите от публичната администрация, а друг- да води семинарите по обучението с новия продукт). Както е известно,  въвеждането на нов софтуер отнема не малко време, така че някой добросъвестно ще гушне парите по поръчката , а кризата вече ще е отминала..... ДАЙ БОЖЕ

 

1.6. По – голяма глупост не бях чувал – има 2 вида нерегламентирани доходи: едните от престъпна дейност, а другите от укрити данъци. Тази мярка преди 2  години би вкарала до 200 милиона лева данъци в държавната хазна и доста хора биха си отдъхнали при ревизии за произход на пари. В момента, колкото и усърдно да се трепят , от НАП едва ли ще съберат повече от 50 милиона

А БЕ,  ТЪПАЦИ, ПАРИТЕ СВЪРШИХА

 

Колкото до тези от престъпна дейност повечето по един или друг начин си легализираха бизнеса и наляха голяма част от парите да строят атрактивни хотели по море и планина,  които сега стоят празни,  и да дават подкупи, за да получават държавни поръчки,  които сега държавата не им изплаща.

 

1.8. Е, ама нема такава наглост...

 

 

2.1. Признавам,  че не съм ходил  в Естония и не знам що за „стока” е тяхното  електронно правителство,  ама на нашето нещо му куца. Поне 80 % от административните услуги могат да се извършват без пряк контакт „служител- клиент”  => намалява се времето за обслужване; възможностите за реализиране на корупционни практики; тежката и тромава комуникация с некадърни служители,  назначени от вуйчо” владика”.....

 

2.2. Ама Вие наистина сте луди -то без ДМС няма да ви останат служители, те и сега за нищо не стават, пък Вие искате и малкото кадърно да си тръгне -по – добре да ги обложите с осигуровки -те за едното ДМС живеят. БОЛНИ ХОРА

с болни мозъци.......

2.3.  Оказва се, че  Вие вече сте го измислили-махате ДМС – то, облагате ги с осигуровки и  ако случайно остане някой бунак-  вкарвате в лудницата или му давате награда „пълен идиот” I-ва степен, а пък те системите сами ще се оптимизират и заработят функционално” без данъчни; без военни; полиция; пожарникари; без лекари. Ще останат  да се ширят само депутати, министри и ...... нароил Бог -клошари.

 

2.4 „Аутсорсване”-  и това ако не е любимата дума на някого.

 

Те имаха една мечта

 

Частна полиция; частна пожарна; частен НАП; а митниците вече ги дадохме на  Н.В. кралицата; НАП ще връчим на Обама; пожарната на Бойко та да има си играе с камиончетата; полицията на Доган, а армията - на Осама. А болниците и сега се опитват да ги приватизират,  ама за това вече съм писал доста.

Чии ли корпоративни интереси стоят зад тази интересна думичка „аутсорсинг”- със сигурност не са национални.

 

2.5. А бе, разбирам ,че сте алчни люде, че сте продажни, ама пък чак толкова не бива: като сме в криза да разпродадем всичко, а което не ни позволява закона да го отдадем на концесия. То, натам, дето сте се запътили, никой нищо не е взел със себе си.,така че.....

 

II. Моето мнение по втората част е че трябва да се изплатят забавените плащания по обществените поръчки, ДДС, оперативните програми. Но,  от една страна,  те се забавят защото правителството няма кадровия потенциал да ревизира всички сделки, по които трябва да се разплаща (заради разлики между отчетени и реално направени разходи) ,още повече, че вече се наложи да плати няколко  ултрасолени глоби на ЕС заради сделки, сключени от предишното некадърно управление.

Относно точка 4 - . това безумие изобщо няма да го коментирам защото всички знаем как се обявява несъстоятелност и защо някои хора искат да облекчат процедурите.

 

III.

 

2. Е , те това вече не го очаквах. Плагиатство от враг № 1 на държавата Алексей Петров. Ама и да крадете даже не можете като хората- пак осрахте протокола.. Той, човекът, Ви каза че е достатъчно само и единствено да се прехвърлят сметките на всички държавни предприятия (както и тези с държавно участие) и институции в ББР/ така банката ще може да кредитира бизнеса с кредити с L 0 – 0.25 %  както е в момента в развитите държави, а не като на частните банки L 15 – 18 % , която буквално унищожава българският бизнес (огромният финансов ресурс на държавата в момента е разпилян в частни банки в повечето случаи на тяснопартиен принцип).

 

IV.

 

1.Такива  механизми като минимална работна заплата или минимални осигурителни прагове, според мен,  трябва въобше да бъдат премахнати. Те само вредят на свободния пазар на труда и реално пречат, когато един работник е готов да работи за 150 лв. а в същото време минималната  работна заплата е 240 лв.

2. Трябва да се премахнат обезщетенията за безработни - така ще се облекчи бюджета и голяма част от скотовете,  които досега   са се задоволявали с 150 лв помощ/ след като държавата спре да ги издържа/  ще започнат да търсят активно работа  независимо от заплащането  и така ще излезе на светло голяма част от сивия сектор.

 

4. Държавно регулираните цени  ще се  определят от разходите на фирмите на които са концесионирани (или продадени) услугите. Истина е,  че регулаторните органи трябва да направят тотална  ревизия на начина , по който се определят цените на услугите , както и пълен мониторинг върху активността на самите фирми.

 

5;6. Гарантирането от държавата на банковите депозити и кредити по време на криза (особено обвързано с кризата в съседна Гърция) би довело до пълен колапс и банкрут на българската държава. И единственото, което мога да кажа на хора,  които са взели ипотечен кредит и са останали без работа е .!.

 

 

Равносметката ми от гореизложените мерки дотук е,  че спешните краткосрочни мерки на синдикатите и бизнеса са написани от банда алчни продажни лицемерни национални предатели,  които са се  опитали да превърнат своите пъклени  мечти за бързо забогатяване в план за ограбване и на малкото останали ресурси и пари в държавата и изцяло от нас зависи да не позволим на организациите ,подписали се зад този план /и на организациите стоящи зад тях / да не забият и последният пирон в ковчега на България.




Тагове:   мерки,   написа,


Гласувай:
1



1. анонимен - Прав си, човече..
24.03.2010 18:18
Но то да беше само това.. За да разберем чии интереси обслужва г-н Дянков, е достатъчно само да се запитаме: откъде дойде, къде живя и за кого работи в последните 20г? Отговорът е пред очите ни.
цитирай
2. анонимен - Пари
27.03.2010 07:01
Аз бих добавил, "Абе тъпаци, пари няма и никога не е имало. Живяхме на вересия през последните години и сега ще се наложи да си платим, ама пари няма."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pioner
Категория:
Прочетен: 55686
Постинги: 19
Коментари: 10
Гласове: 29
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930